CPR Test Questions & Answers That You Should Know


CPR test is easy if you have studied the course correctly and understand it. Besides that, you need to listen very well to the lectures to have a good understanding of the skill. Here are some of the common CPR test questions that you might encounter:

cpr-test-questions

CPR Test Questions:

1. How deep should you deliver chest compressions for adults?
A.  5 to 6 cm
B.  1 inch
C.  2 to 3 cm
D.  ½ inches

Answer: A. 5 to 6 cm is equivalent to 2 inches at most which is the standard of compression for adults and children.

2. How many chest compressions per round should you deliver?
A.  20
B.  10
C.  30
D.  15

Answer: C. 30 compressions at a rate of 2 per second or 100 per minute at the average.

3. What is the correct method of opening up the airway for children and adults?
A.  Tilt head forward and chin up
B.  Tilt head backward and chin down
C.  Tilt head forward and chin down
D.  Tilt head backward and chin up

Answer: D. This position will straighten the airway for both adults and children.

4. CPR aims to restart the heart.
A.  Yes
B.  No
C.  Maybe

Answer: B. CPR aims to restore the beating and blood circulation, but not to restart the heart.

5. What does CPR stand for?
A.  Cardiac passive resuscitation
B.  Cardio pulmonary resuscitation
C.  Chest pulmonary revival
D.  Cardio pulmonary rescue

Answer: B

6. An infant’s pulse should be checked by which artery?
A.  Femoral
B.  Carotid
C.  Radial
D.  Brachial

Answer: D. Carotids is used only for adults.

 

7. Children’s CPR should be considered if the patient is less than how many years?
A.  6
B.  8
C.  10
D.  12

Answer: B

8. Infant CPR should be considered for what age?
A.  6 months
B.  12 months
C.  18 months
D.  24 months

Answer: B

9. CAB in CPR stands for?
A.  Children, adults, babies
B.  Cuts, airs, burns
C.  Compressions, airway, breathing
D.  None of the above

Answer: C

10. Infants responsiveness is checked by:
A.  Shaking the patient and shouting
B.  Patting the patient’s feet or tapping
C.  Splashing cold water on the face
D.  All of the above

Answer: B.  Babies respond to feet stimulation better due to infantile reflexes still present.

So there you are. These CPR test questions are only for reference only. They may or may not appear on the exam, but they are the common ones.

Remember that CPR exams are always objective and never subjective. Do some read up, understand and memorize in order to get the right answer.

It is important to pass this exam because it is one of the ways to get certified. For some, they need to pass the skill test as well. If you happen to be take this exam online, then chances are there will only be written exam. Good luck!
Photo by Alberto G.

Read more on:CPR dummy & masksCPR faqsOnline certification

Leave a Reply